Ilahijama ispunjavamo srca

Ispis
PDF

Hor Medžlisa Islamske zajednice Bosanska Gradiška osnovan je 2011. godine. U horu danas izvode ilahije i kaside 20-tak  djevojaka članica hora. Hor je imao već nekoliko nastupa širom Bosne i Hercegovine, kao što su Višegrad, Goražde, Kakanj, Ključ, Bos. Dubica i veći broj nastupa u džematima. Hor "AMBER" Bosanska Gradiška u budućnosti planira  nastupati i van granica Bosne i Hercegovine. Ovaj hor je dobio i svoj naziv  u "AMBER", koji označava cvijet dragulj, gdje prilikom izgovaranja i upoznavanja ovog imena podsjeća na nešto lijepo i mirisno.

Amber

Osim sudjelovanja u programima unutar vjerskih potreba, njihova nastupanja su popraćena i u međureligijskim i međukulturalnim događajima širom Bosne i Hercegvoine. Do sada je ovaj hor ostvario dobru saradnju sa ostalim horovima u BiH. Hor se sastaje dva puta sedmično, kako bi uvježbao i pripremio nastupe. Repertoar čine ilahije i kaside.

Hor "AMBER" Bosanska Gradiška želi zahvaliti svima koji su pružali podršku sve ovo vrijeme. Hor "AMBER" je prvi javni projekat Medžlisa Islamske zajednice Bosanska Gradiška, koji će u narednom periodu predstavljati Medžlis i imati važnu ulogu u raznim projektima koji njeguju tradiciju učenja ilahija i kasida.

Veliko hvala Medžlisu na podršci, a i svima onima koji će pomagati rad hora ilahija i kasida "AMBER". Hvala svima džematlijama i prijateljima.

Hvala Stvoritelju, Milosnom i Samilosnom.

Medžlis Islamske zajednice Bosanska Gradiška
Hor "AMBER" Bosanska Gradiška

_____________________________________________________________________________________

AKTIVNOSTI I NASTUPI

HORA MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE

''AMBER''

______________________________________________________

Hor ilahija i kasida ''Amber '' imao nastup u Obradovcu

U nedjelju 25. marta 2012. godine nakon podne namaza Hor Medžlisa ''Amber '' imao je nastup u džematu Obradovac prilikom programa u povodu sjećanja na  rušenje džamije u džematu Obradovac. Hor ''Amber ''se predstavio sa ilahijama posvećenim ovom događaju, kao i  izvedenom recitacijom pod nazivom ''Nikla iz pepela'' posvećena džamiji Selimiji u Obradovcu.

Muftija banjalučki Edhem ef. Čamdžić posebno je odao priznanje ovom horu kao i dao svesrdnu podršku u daljim aktivnostima.

Foto galerija:

 

P3250054

P3250055

Amber

POGREBNO DRUŠTVO ''BERBIR''d.o.o

berbir